Novi mali brezzrcalnik je osnovan okrog Live MOS tipala ločljivosti 16,1 MP in velikosti Micro 4/3 z vgrajenim 3-osnim stabilizacijskim sistemom. Premični ekran velikosti 7,6 cm (3 inč) z 1,04 milijoni slikovnih točk je občutljiv na dotik. Glavne novosti so večinoma kozmetične, ki napravijo aparat zelo simpatičen in stilski, osnova pa ostaja bolj ali manj enaka predhodniku E-PL7.

Olympus je predstavil brezzrcalni aparat nove generacije OMD E-M1 Mark II, ki se umešča v sam vrh segmenta in je vsekakor več kot dostojen naslednik modela E-M1. Sam fotoaparat je več kot celota delov; je del sistema inovativnih in izredno naprednih tehnologij, namenjenih spremeniti moč fotografije, za vedno.

Popotniki bodo pozdravili novi univerzalni USB polnilec z dvema USB izhodoma; poleg klasičnega USB-A je prisoten tudi hitri USB-C izhod, ki podpira tehnologijo hitrega polnjenja Quick Charge zadnjih generacij pametnih telefonov in tablic.

Proizvajalec dodatne opreme za fotoaparate Hähnel, znan predvsem po kvalitetnih nadomestnih litij-ionskih baterijah, je svoji paradni seriji baterij Extreme dodal dva nova modela visoke kapacitete.

Strokovnjaki s področja sistemov foto in video osvetlitve Metz je na letošnjem sejmu Photokina 2016 z novim modelom M400 predstavil novo generacijo kompaktnih sistemskih bliskavic.

Tamron je na letošnjem sejmu Photokina predstavil drugo generacijo ultra telefoto objektiva SP 150-600mm F/5-6.3 Di VC USD z oznako G2. Ta sledi uspešni poti prve generacije iz leta 2014 in v prenovljeni verziji nudi izboljšano optiko, ki omogoča odlično kakovost posnetkov na fotoaparatih s senzorji visokih ločljivosti, hitrejša in natančnejša sta tudi sistema samodejnega ostrenja in optične stabilizacije slike. Nov je Flex zoom lock mehanizem, fluorine coating prevleka leč in dizajn s kovinskim bajonetom.

Širokokotne in ultraširokokotne objektive za APS-C DSLR aparate ter brezzrcalne fotoaparate smo že pokrili, v tem vodniku pa si bomo pogledali izbiro širokokotnih in ultraširokokotnih objektivov za Full Frame DSLR aparate oz. za fotoaparate formata 35 mm.

Definicijo širokokotnih objektivov ter njihove značilnosti smo si pogledali že v prvem vodniku, zato bomo v tem vodniku pregledali izbor širokokotnih in ultraširokokotnih objektivov za brezzrcalne fotoaparate.