Nova serija filtrov Hoya HD Nano je posvečena profesionalnim fotografom in je zasnovana, da zdrži tudi najtežje pogoje ter naključne fizične poškodbe. Poleg kemično ojačanega optičnega stekla serija HD Nano predstavlja novo razviti premaz, ki je izjemno odporen na praske in tako zagotavlja zanesljivo zaščito ne le objektiva, ampak filtra samega.

Težki vremenski pogoji ne bodo več ovira za fotografiranje. Novi lahki in kompaktni DSLR Pentax K-70 se  lahko pohvali s številnimi lastnostmi, ki bi jih pričakovali od modelov višjega cenovnega ranga. Tipalo brez AA filtra velikosti APS-C z ločljivostjo 24,24 milijonov slikovnih točk, procesor PRIME MII z dodano pospeševalno enoto, vgrajeni stabilizacijski mehanizem SR s funkcijo Pixel Shift, zaporedno fotografiranje s hitrostjo 6 posnetkov na sekundo, vgrajena Wi-Fi povezava ter vrtljivi LCD zaslon so združeni v odpornem in lahkem ohišju, zatesnjenem proti prahu in vlagi.

Novi mali brezzrcalnik je osnovan okrog Live MOS tipala ločljivosti 16,1 MP in velikosti Micro 4/3 z vgrajenim 3-osnim stabilizacijskim sistemom. Premični ekran velikosti 7,6 cm (3 inč) z 1,04 milijoni slikovnih točk je občutljiv na dotik. Glavne novosti so večinoma kozmetične, ki napravijo aparat zelo simpatičen in stilski, osnova pa ostaja bolj ali manj enaka predhodniku E-PL7.

Olympus je predstavil brezzrcalni aparat nove generacije OMD E-M1 Mark II, ki se umešča v sam vrh segmenta in je vsekakor več kot dostojen naslednik modela E-M1. Sam fotoaparat je več kot celota delov; je del sistema inovativnih in izredno naprednih tehnologij, namenjenih spremeniti moč fotografije, za vedno.

Popotniki bodo pozdravili novi univerzalni USB polnilec z dvema USB izhodoma; poleg klasičnega USB-A je prisoten tudi hitri USB-C izhod, ki podpira tehnologijo hitrega polnjenja Quick Charge zadnjih generacij pametnih telefonov in tablic.

Proizvajalec dodatne opreme za fotoaparate Hähnel, znan predvsem po kvalitetnih nadomestnih litij-ionskih baterijah, je svoji paradni seriji baterij Extreme dodal dva nova modela visoke kapacitete.

Strokovnjaki s področja sistemov foto in video osvetlitve Metz je na letošnjem sejmu Photokina 2016 z novim modelom M400 predstavil novo generacijo kompaktnih sistemskih bliskavic.

Tamron je na letošnjem sejmu Photokina predstavil drugo generacijo ultra telefoto objektiva SP 150-600mm F/5-6.3 Di VC USD z oznako G2. Ta sledi uspešni poti prve generacije iz leta 2014 in v prenovljeni verziji nudi izboljšano optiko, ki omogoča odlično kakovost posnetkov na fotoaparatih s senzorji visokih ločljivosti, hitrejša in natančnejša sta tudi sistema samodejnega ostrenja in optične stabilizacije slike. Nov je Flex zoom lock mehanizem, fluorine coating prevleka leč in dizajn s kovinskim bajonetom.