Strokovnjaki s področja sistemov foto in video osvetlitve Metz je na letošnjem sejmu Photokina 2016 z novim modelom M400 predstavil novo generacijo kompaktnih sistemskih bliskavic.

Tamron je na letošnjem sejmu Photokina predstavil drugo generacijo ultra telefoto objektiva SP 150-600mm F/5-6.3 Di VC USD z oznako G2. Ta sledi uspešni poti prve generacije iz leta 2014 in v prenovljeni verziji nudi izboljšano optiko, ki omogoča odlično kakovost posnetkov na fotoaparatih s senzorji visokih ločljivosti, hitrejša in natančnejša sta tudi sistema samodejnega ostrenja in optične stabilizacije slike. Nov je Flex zoom lock mehanizem, fluorine coating prevleka leč in dizajn s kovinskim bajonetom.

Širokokotne in ultraširokokotne objektive za APS-C DSLR aparate ter brezzrcalne fotoaparate smo že pokrili, v tem vodniku pa si bomo pogledali izbiro širokokotnih in ultraširokokotnih objektivov za Full Frame DSLR aparate oz. za fotoaparate formata 35 mm.

Definicijo širokokotnih objektivov ter njihove značilnosti smo si pogledali že v prvem vodniku, zato bomo v tem vodniku pregledali izbor širokokotnih in ultraširokokotnih objektivov za brezzrcalne fotoaparate.

12.09.2016 13:10

V petek, 16. septembra ob 17h, bo v naši trgovini otvoritev že šeste razstave spletne Galerije e-Fotografija. Predstavila se bosta avtorica Iva Aviana in avtor Nikolas. Fotografije je natisnilo podjetje CEWE.si Vabljeni!

Širokokotni objektivi omogočajo zajem zelo široke perspektive, zato so nepogrešljivi pri pokrajinski fotografiji ter pri fotografiranju v zaprtih prostorih, kjer so možnosti naše postavitve omejene. V tem vodniku si bomo pogledali izbor širokokotnih in ultraširokokotnih objektivov za DSLR aparate z velikostjo tipala APS-C.

01.09.2016 13:33

Pred nekaj dnevi je Canon najavil prenovljeno različico popularnega modela EOD 5D. Predviden pričetek prodaje v Sloveniji je v prvi polovici septembra. Ker bodo začetne količine omejene, priporočamo prednaročilo na info@besenicar.si. Prvim kupcem bomo dodali originalno baterijsko držalo BG-E20 za samo 1 evro.

Panoramska 360-stopinjska fotografija ni nova tehnika, vendar je v zadnjih časih postala veliko bolj dosegljiva in predvsem mnogo enostavnejša s prihodom aparatov kot so Ricoh Theta S, saj ne potrebujemo več posebnih (in dragih) optičnih pripomočkov, ampak le IOS ali Android pametni telefon z ustrezno aplikacijo.