Se vam je zgodilo, da se izgubili ali založili priloženi polnilec za vaš fotoaparat, pa ne želite plačati visoke cene originalnega, ali pa želite nekaj, kar bi prihranilo prostor na potovanjih pri uporabi različnih fotoaparatov? Proizvajalec dodatne opreme za fotoaparate Hahnel je nedolgo nazaj predstavil njihov najmanjši univerzalni polnilec doslej, Unipal Mini.

 

f/2.8, 28mm ekv., 1/60s, ISO 2500

Fotografom, ki želijo odlično kvaliteto v žepnem ohišju je serija Ricoh GR dobro znana. Zadnji model, GR II, doda preizkušenemu APS-C tipalu in objektivu goriščne razdalje 18.3 mm (28 mm ekv.) z zaslonko f/2.8 še Wi-Fi in NFC povezljivost ter kopico programskih nadgradenj.

Panasonic Lumix GX80 z objektivom 14-140 Power OIS

Panasonic GX80 je najnovejši v čedalje večji družini Lumix Micro 4/3 brezzrcalnih fotoaparatov. Po zmogljivosti zaseda mesto pod GX8 in je pravi naslednik zelo priljubljenega GX7, tako po kvaliteti fotografije in videa kot po enostavnosti uporabe.

Filtri imajo v fotografiji zelo različne namene in načine uporabe, vsem pa je skupno to, da lahko zelo vplivajo na končni rezultat (fotografijo) tako na negativen kot na pozitiven način. Katere filtre najpogosteje uporabljamo in kakšen je njihov namen ter kaj je pomembno pri njihovi izbiri si bomo pogledali v vodniku po filtrih.

Tokina je spomladi 2016 v svojo ponudbo dodala nov svetlobno zmogljiv širokokotni objektiv za fotoaparate formata APS-C. Nič novega bo rekel marsikdo, vendar je Tokina AT-X 14-20 f/2 Pro DX v marsičem posebna.

Prvič lahko uporabniki sami nadgradijo programsko opremo izbranih Tamron objektivov in po meri nastavijo razne načine delovanja avtomatskega ostrenja in stabilizatorja na domačem računalniku; postopek, za katerega je bil prej potreben obisk pooblaščenega serviserja.

08.06.2016 14:27

Akcijske cene za tri modele Tamron objektivov s podaljšano 5-letno garancijo.

Izbira makro objektivov je lahko precej enostavna, a hkrati zelo zahtevna, saj so modeli večine proizvajalcev na voljo v podobnih goriščnih razdaljah, vsi pa nudijo zelo visok nivo kvalitete. Tokina AT-X Pro 100mm f/2.8 cenovno eden najbolj dostopnih objektivov v tem razredu.